LGS’de sorular 8. sınıf konularından çıksa da yeni nesil soru kavramıyla birlikte çok zorlaşan bu sınavın hazırlığı 7. sınıftaki hazırlık kurslarını çok önemli bir hale getirmiştir. Önceki dönemlerde sadece matematik dersi için geçerli olan yeni nesil soru kavramı artık Türkçe dersi için de geçerlidir. Her bir sorunun neredeyse 1 sayfayı kapladığı çok uzun Türkçe mantık-muhakeme soruları öğrencilerin işini daha da zorlaştırmaktadır.
Öğrencilerin tüm matematik hayatını etkileyecek matematik konuları 7. sınıfta anlatılır. (işlem önceliği, oran-orantı, denklemler gibi) Deyim yerindeyse 7. sınıf matematiği öğrencinin tüm matematik hayatının omurgası hükmündedir. İleride göreceği tüm konular 7. sınıf matematik konularının üstüne inşa edilecektir. Ayrıca 7. sınıfta sağlam bir matematik temelinin atılması, 2-3 kazanımın iç içe sorulduğu 8.sınıf sınavındaki yeni nesil soruların çözümünde çok önem arz etmektedir.
Türkçe dersinde ise 7.sınıf ve 8.sınıf konuları arasında ciddi bir bağı vardır. Örneğin 7. sınıfta “zarf” konusu anlatılırken 8. sınıfta zarfları bilmeden anlaşılamayacak “zarf fiil” konusu anlatılmaktadır. 7. sınıftaki bu konu tam oturmamış ise 8. sınıftaki “zarf fiil” konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor. 8. sınıfta çok seri bir şekilde hareket edildiği için böylesi eksikliklerde 7. sınıf konularına tekrar dönme fırsatı çok olmayacaktır.
Orhan Eriş Akademi 7. Sınıf Programı
7. sınıf sosyal bilgiler ve fen derslerinin 8. sınıftaki sosyal bilgiler ve fen derslerine ciddi bir etkisi yoktur. Bundan dolayı 7. sınıf programımız sadece 7. sınıf Türkçe ve matematik dersleriyle başlayacaktır. Derslerimize eylül ayında haftada 2 gün olacak şekilde 3 ders matematik, 3 ders Türkçe halinde başlıyoruz. Mayıs ayına kadar 7.sınıf konuları bitirilip matematik ve Türkçe derslerinde 8. sınıf konuları anlatılmaya başlanır. Haziran ayında ise fen bilgisi ve sosyal bilgiler dersleri programa dahil olup bu derslerde de sadece 8.sınıf konuları anlatılıyor.
Haziran sonunda program bitirildiğinde akademi hocalarının hazırladığı sorulardan oluşan 1500 soruluk yaz tatili ödevlendirmesi yapılacaktır. Tatil boyunca ödevler günlere bölünerek takip edilmekte ve öğrencilerimizin WhatsApp üzerinden günlük ödevlerinin gruplara atılması sağlanmaktadır.
(LGS sadece 8. sınıf konularından oluşacağı için 7. sınıfın yaz tatili gibi çok değerli bir zaman diliminde öğrencilerin 7. sınıf konularıyla alakalı soru çözümü yapması çok mantıklı olmayacaktır.)
Rutin programda ödevler haftalık olarak verilip günlere bölünerek takip edilmektedir. Örneğin Türkçe öğretmenimiz cumartesi günü 18 test ödev verdiğinde, bu ödevi 6 ya bölerek her gün üç tanesinin fotoğrafını ödev gruplarında akşam saat 11’e kadar atılmasını sağlamaktadır. Bu şekilde bir ödev takibi öğrencimizin sürekli sınav motivasyonu içerisinde kalmasını sağlamaktadır. Ödev eksiği olması durumunda rehberlik servisimiz haftalık olarak velilerimizi bilgilendirmekte ve öğrencilerimiz ek etütlere kalarak eksik ödevlerini tamamlamaktadır.
Rehberlik hocalarımız haftalık olarak öğrencimizle sınav değerlendirmesi yapıp genel gidişatı takip etmektedir ve ek ödevlendirme yapmaktadır, aylık olarak da velilerimizle rehberlik görüşmesi yapmaktadır.
LGS sınavında sadece Türkçe değil bütün branşlarda sorular çok uzun metinler halinde geldiği için kitap okuma alışkanlığı çok önem arz etmektedir. Bu nedenle 7.sınıf öğrencilerimize Türkçe öğretmenlerimizin seçtiği kitaplardan günlük 20 dakika kitap okuma ödevlendirmesi yapılıp aylık olarak kitap okuma sınavı yapılmaktadır.